TRIK JE U JEDNOM POTEZU: Mnogi vozači muku muče s bočnim parkiranjem, pogledajte kako se to ispravno radi… (VIDEO)

Četvrtina vozača koji nisu uspjeli parkirati svoj automobil pozvali su druge vozače da sjednu za upravljač i pomognu im, a 15 posto vozača je reklo da paralelno parkiranje kod njih izaziva tjeskobu.

  • Auto

  • 09. Avg. 2020  

  • 0

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na 2.000 vozača pokazalo je da se njima najteže nositi s bočnim parkiranjem. Oni čak tvrde da im je jednostavnije odvesti se sto metara dalje i pješačiti nego parkirati vozilo bočno blizu odredišta, Pogotovo ako je to mjesto usko.

Parkirati unazad i voziti unazad na izlasku s parkinga ili iz dvorišta, slijede nakon toga kao najveće fobije britanskih vozača, prenosi „Slobodna Bosna“.

– Nije iznenađenje da vozačima najviše smeta bočno parkiranje. Ne čudi niti što dvostruko više vozača ističe tu vrstu parkiranja kao problem nego sljedeće na njihovoj listi, parkiranje unatrag – rekao je David Carter, zaposlenik Accident Advice Helplinea, organizacije koja je provela istraživanje. 

„Molim Vas, ovdje bočno parkirajte vozilo“, riječi su koje najviše mrze čuti mladi Britanci koji polažu vozački ispit. 

Četvrtina vozača koji nisu uspjeli parkirati svoj automobil pozvali su druge vozače da sjednu za upravljač i pomognu im, a 15 posto vozača je reklo da paralelno parkiranje kod njih izaziva tjeskobu.

No, stvari su vrlo jednostavne. Pogledajte kako se to radi…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...