MIRO LAZOVIĆ PRAVO U METU: "Izjava lidera SDP-a da će od Sarajeva napraviti metropolu je uvredljiva, nije Sarajevo kasaba, ni mahala"

- Ova izjava za Grad Sarajevo je uvredljiva. Nije Sarajevo kasaba ni mahala da bi se od njega “pravila” metropola. Grad Sarajevo kao ekonomski, bankarski, politički, znanstveni, kulturni i umjetnički centar i kao značajno središte prometa i trgovine ima sve karakteristike metropole. Izjava lidera SDP-a je bila ishitrena i bespotrebna. Donekle može biti razumljiva jer vrh SDP-a čine ljudi koji nisu iz Grada Sarajeva niti žive u Gradu Sarajevu – napisao je Lazović.

  • Politika

  • 09. Avg. 2020  

  • 0

Član Predsjedništva Pokreta socijalne demokratije i pravde Miro Lazović komentirajući izjavu Nermina Nikšića, koju je dao nakon potpisivanja Sporazuma o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, “da će od Sarajeva načiniti metropolu”, kazao je kako je takva izjava uvredljiva.

Na svom Facebook profilu je napisao da Sarajevo nije kasaba, već ekonomski, naučni, kulturni, umjetnički… centar.

– Lider SDP-a na potpisivanju Sporazuma o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Gradu Sarajevu je rekao da će od Sarajeva napraviti metropolu. Ova izjava za Grad Sarajevo je uvredljiva. Nije Sarajevo kasaba ni mahala da bi se od njega “pravila” metropola. Grad Sarajevo kao ekonomski, bankarski, politički, znanstveni, kulturni i umjetnički centar i kao značajno središte prometa i trgovine ima sve karakteristike metropole. Izjava lidera SDP-a je bila ishitrena i bespotrebna. Donekle može biti razumljiva jer vrh SDP-a čine ljudi koji nisu iz Grada Sarajeva niti žive u Gradu Sarajevu – napisao je Lazović.

Podsjećamo, Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima su potpisali Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...