NURKIĆEV PORTLAND PRED VRATIMA RAJA: Košarkaški "Zmaj" sjajan u pobjedi svoga tima, ali ono što je učinio Lillard, dugo će se prepričavati... (VIDEO)

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su u sjajnoj utakmici slavili protiv Philadeplhije 76ersa sa 124:121, a još jedan nevjerovatan meč odigrao je Damian Lillard.

  • Sport

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

Portland je od početka igrao odlično i prvu dionicu je dobio sa 33:19. Međutim, Philadelphia se nije predavala tako lako. Ovaj tim uspio je u nastavku meča anulirati prednost Portlanda i itekako zakuhati stvari na parketu.

U trećoj dionici, 76ersi su vratili stvari na početak i došli u egal meč te nas je čekala još jedna sjajna završnica. No, za razliku od susreta protiv Clippersa, Portland je ovaj put mnogo bolji bio u samom finišu.

Sjajan je bio Lillard, koji je preuzeo odgovornost na sebe i tako donio svom timu pobjedu. Portland je uspio da slavi sa 124:121 te da nastavi borbu za osmo mjesto, koje na kraju vodi u doigravanje.

U Portlandu je fantastičan bio Lillard, koji je za 40 minuta igre ubacio 51 poen, te je dodao sedam asistencija i tri skoka. Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić je, također, odigrao veoma dobar meč.

Nurkić je uspio da upiše 15 poena, šest skokova i tri asistencije. Odličan je bio i iskusni Carmelo Anthony sa 10 poena i sedam skokova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...