KOMŠIĆEV ADUT IZ RUKAVA: Ovo je nova ministrica zdravstva Kantona Sarajevo, Rusmira Mesihovića mijenja…

Razumijevajući složenost epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo Demokratska fronta želi prekinuti nepotrebne i opasne političke igre oko imenovanja novog kantonalnog ministra zdravstva tako što će ponuditi...

  • Politika

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 2

...stranački neovisnu osobu za ministricu zdravstva, dr. Draženku Malićbegović, dokazanu stručnjakinju u području javnog zdravstva, navode iz DF-a.

"Dr. Draženka Malićbegović rođena je 1959. godine u Vlasenici i trenutno obnaša dužnost pomoćnice ministrice u sektoru zdravstva Ministarstva civilnih poslova BiH. U svojoj bogatoj karijeri dr. Malićbegović bila je pomoćnica federalnog ministra zdravstva, sektor za organizaciju zdravstvene zaštite, projekt koordinator projekta za primarnu zdravstvenu zaštitu Federalnog ministarstva zdravstva koji je vođen u saradnji sa Svjetskom bankom, a trenutno je odlukom Vijeća ministara BiH odgovorna osoba za Međunarodne zdravstvene propise BiH pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Živi u Sarajevu i majka je dvoje djece. Kao izuzetan poznavatelj područja javnog zdravstva, te osoba koja je već aktivna u djelovanju BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa, dr. Draženka Malićbegović je upravo osoba čiji doprinos je nužan u trenutno epidemiološki najugroženijem području u BiH, a to je prema svim dostupnim podacima upravo Kanton Sarajevo", navode u saopćenju iz DF-a.

Dodaju da se zahvaljuju i dr. Štitkovcu koji je odustao od kandidature.

"Zahvaljujemo dr. Nijazu Štitkovcu, istaknutom članu DF-a, na prihvaćanju kandidature od koje je odgovorno sam naknadno odustao ne želeći da njegovo ime bude prepreka u kadrovskom rješavanju pozicije koja je zasigurno jedna od trenutno najodgovornijih u državi. Demokratska fronta nastavlja djelovati odgovorno, konstruktivno i kompromisno u interesu građana Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine.

Očekujemo imenovanje nove ministrice u najkraćem roku", zaključuju u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...