ERDOGAN PONOSAN: Turska treća u svijetu po razvoju vakcina, ispred je…

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tvrdi da je ova zemlja napravila veliki napredak u razvoju vakcine protiv koronavirusa i medikamenata za liječenje od virusa. Kako je kazao, u tome se uspjelo saradnjom države s privatnim sektorom i univerzitetima.

  • Svijet

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

"Turska je postala treća zemlja u svijetu, poslije Sjedinjenih Američkih Država i Kine, koja je počela razvoj vakcine. To su podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)", rekao je Erdogan na svečanosti Naučnog i tehnološkog vijeća Turske, piše dnevni list Daily Sabah.

Prema njegovim riječima, trenutno se radi na razvoju osam različitih vrsta vakcina i deset medicinskih projekata. Testiranje dvije vrste vakcina na životinjama je završeno. Za jednu od njih je odobreno testiranje na ljudima, naveo je Erdogan.

Od početka pandemije u ovoj zemlji koronavirusom su zaražene 239.622 osobe, oporavilo se njih 222.656, a preminulo je 5.829 ljudi, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...