TEGELTIJA ODGOVARA: Muamer Bandić ili Kenan Vehabović, ko je direktor Agencije za javne nabavke BiH…

Nakon što su u posljednjem broju "Službenog lista BiH" objavljena dva rješenja prema kojima je direktor Agencije za javne nabavke BiH Muamer Bandić, ali i Kenan Vehabović, upitali smo predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegetliju ko je, zapravo, direktor ove agencije i kako izaći iz ove situacije.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

Prema rješenju Vijeća ministara BiH, Muamer Bandić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Agencije za javne nabavke do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, a Tegeltija za Klix.ba ističe da je Vijeće ministara BiH donijelo odluku na osnovu informacija upravo Agencije za državnu službu.

No, s druge strane, Agencija za državnu službu već je provela odluku te je Kenana Vehabovića imenovala na radno mjesto direktora Agencije za javne nabavke BiH, počevši od danas.

Ipak, Tegeltija tvrdi da je odluka Vijeća ministara BiH jasna.

"Agencija, po zakonu, mora po njoj postupiti i raspisati novi konkurs", rekao nam je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara je 29. jula Dženana Salčina razriješilo dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH i za v. d. direktora imenovalo Muamera Bandića na period od tri mjeseca. Također, Vijeće ministara BiH razriješilo je Muamera Bandića dosadašnje dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Prethodno je Vijeće ministara BiH upoznato sa Mišljenjem Agencije za državnu službu BiH, koja je provela javni konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH, te jednoglasno odbacilo prijedlog da se za direktora ove agencije imenuje Kenan Vehabović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...