"TRUMPE, SRBINE": Srbi u SAD-u pokrenuli kampanju "Srbi za Trumpa"

Kampanja "Srbi za Trumpa" samo u prvoj sedmici dobila je veliku podršku, između ostalog i prvu službenu Dana Seversona, komandanta mornarice i "top gun" pilota u penziji, koji se kandiduje za Kongres u 19. okrugu na Floridi.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 2

Kampanja je počela 3. avgusta s ciljem da mobilizira oko milion državljana SAD-a srpskog porijekla da se pridruže organizovanom naporu i pomognu ponovni izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika.

Odgovarajući na podršku srpsko-američkoj zajednici, učesnici kampanje "Srbi za Trumpa" odlučili su da Seversona proglase "počasnim Srbinom", javio je Srpski radio Chicago.

Severson je rekao da se SAD suočava s "velikim pritiskom i kretanjem demokrata prema komunizmu" te je dodao da Srbi u Americi razumiju "koliko destruktivan komunizam može biti".

"Divno je vidjeti ih kako se udružuju da spriječe da radikalna ljevica uspostavi nešto tako opasno u našoj zemlji", istaknuo je Severson.

Kampanju su pokrenule Olga Ravasi i Pamela Collins s ciljem promoviranja građanskog i političkog angažmana srpske zajednice u SAD-u.

One su navele da podržavaju Trumpa, jer se nacija suočava s egzistencijalnom krizom, te je u vrijeme velike nestabilnosti potreban kontinuitet snažnog vodstva predsjednika Trumpa, povjerenje u vremenu teških odluka i prijeka potreba za zakonom i redom.

Učesnici kampanje "Srbi za Trumpa" planiraju da nastave razvoj mreže kako bi formirali snažnu bazu pristalica u svakoj ključnoj saveznoj državi, što je vrlo značajno za ponovni izbor Trumpa, prenio je Sputnjik.  

Demokratski kandidat Joe Biden vodi ispred predsjednika Donalda Trumpa za osam postotnih bodova među registriranim biračima, a bivši američki potpredsjednik ima, kako se čini, i značajnu prednost među neodlučnim glasačima, pokazuje u srijedu anketa koju je proveo Ipsos.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...