ALARMANTNI PODACI: 16 umrlih u BiH u samo 24 sata, u RS-u PREMINULO ŠEST OSOBA, dok je u…

U Federaciji BiH u protekla 24 sata testirano je 596 uzoraka, od kojih su 73 pozitivna na SARS-CoV-2.

  • Vijesti

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 3

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Bosanskopodrinjskom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 95.385 uzoraka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 8.609 osoba.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 sata nоvi kоrоnаvirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 98 оsоbа u Rеpublici Srpskој, ukupan dnevni broj zaraženih u BiH do 12 sati bio je 171. U istom periodu preminulo je šest osoba u manjem bh. entitetu.

Šest osoba je preminulo, a potvrđeno je 98 novih slučajeva zaraze u RS-u.

Zvanični izvještaj pokazao je drastičan pad broja novozaraženih u KS.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavila su se 4.893 pacijenta, dok je trenutno aktivno 3.505 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 smrtnih ishoda. U pitanju su po dvije osobe iz Sarajeva, Kiseljaka, Gračanice i Živinica te po jedna iz Tuzle i Gradačca.

Također, Zavodu su prijavljena i dva smrtna ishoda od subote, 8. augusta 2020. godine. U pitanju su dvije osobe iz Sarajeva.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 211, od toga je 135 osoba muškog i 75 ženskog spola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...