SAD JE PRAVO VRIJEME: Napravite džem od jabuka na malo drugačiji način

Malo drugačiji način za pripremu džema, ali svejedno, ukusan je.

  • Gastro

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

SASTOJCI:

5 kg jabuka

4 l vode

3 kg šećera

1 kg limuna

PRIPREMA:

1. Jabuke dobro operite pa izrežite na četvrtine zajedno s limunom.

2. Poredajte u šerpu i prelijte vodom pa kuhajte dok voće potpuno ne omekša.

3. Izgnječite viljuškom pa stavite da se kuha još pola sata.

4. Smjesu uspite u gazu i ostavite da se cijedi u posudu preko noći.

5. Tekućinu uspite u šerpu zajedno sa šećerom i kuhajte stalno skidajući pjenu.

6. Kuhajte dok se džem ne razbistri pa ga sipajte u sterilizirane tegle.

7. Pokrijte i ostavite da se ohladi preko noći.

Prijatno! :)

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...