OVO ĆE ČOVIĆ LIČNO DOŽIVJETI: CIK upozorio građane da prijave podatke o umrlim sa izvoda privremenog biračkog spiska

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je povodom predstojećih izbora pozvala birače da provjere izvode iz privremenog biračkog spiska u svojim opštinama i gradovima i da dostave podatke o umrlim licima sa tog spiska.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2020  

  • 1

Iz CIK je saopšteno da je izlaganje izvoda iz privremenog biračkog spiska počelo 18. jula i traje do 17. avgusta, a za sprovođenje izbora za Gradsko vijeće Mostara ova aktivnost će trajati od 23. avgusta do 22. septembra.

CIK BiH je u vezi sa navedenim sačinila Vodič za prijavu podataka o umrlim licima u podacima Privremenog Centralnog biračkog spiska koji je dostupan javnosti na veb stranici CIK BiH.

Izbori u Gradu Mostaru zakazani su za 20. decembar, a lokalni izbori u BiH za 15. novembar.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...