LEGENDARNI PIRLO ISPRAZNIO SVLAČIONICU PRVAKA ITALIJE: Novi trener Juventusa rješava se velikih zvijezda, evo kako će izgledati tim za narednu sezonu…

Sa "Starom damom" se povezivalo nekoliko iskusnih trenera, ali je potom klub sve šokirao objavom da je novi trener Andrea Pirlo, koji je prije nekoliko sedmica izabran za trenera U-23 ekipe.

  • Sport

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Pirlo nema trenerskog iskustva i ovo mu je prvi takav posao, što je veliki izazov, ali i rizik za čelnike Juventusa.

Italijanski mediji pišu da će Pirlo ovog ljeta napraviti dosta promjena u igračkom kadru te da je već otpisao nekoliko igrača, među kojima su Douglas Costa, Bernardeschi, Danilo, Khedira, Rugani, De Sciglio, Higuain...

Pirlo je ostao bez Pjanića, koji ide u Barcelonu, dok iz suprotnog pravca stiže Arthur Melo. Također, piše se da će se Juve itekako pojačati u veznoj liniji, a očekuju se dolasci mladog Tonalija te Isca iz Real Madrida.

Mediji na Apeninima već špekuliraju kako bi mogao izgledati novi Juventus, a jedan od sastava pojavio se u javnosti. Pirlo je najavio formaciju 4-3-3 i ofanzivni Juventus, a mogući sastav je: Szczesny, Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro, Tonali, Arthur, Isco, Kuluševski, Cristiano Ronaldo i Dybala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...