KORONA ODNIJELA NOVE ŽRTVE: U posljednja 24 sata prijavljeno najmanje 10 smrtnih slučajeva u Federaciji BiH…

Od jučer od 12 sati do danas, Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je najmanje 10 smrtnih slučajeva.

  • Hronika

  • 11. Avg. 2020  

  • 0

HNK: Jutros preminula jedna osoba

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ranim jutarnjim satima preminuo je muškarac iz Mostara rođen 1945. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 24 bolesnika, od kojih su jedan na neinvazivnoj, dva na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U SKB Mostar jučer je testirano 257 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 24 i to: 16 iz Mostara, 2 iz Konjica, 1 iz Prozora-Rame, 4 iz Čitluka i 1 iz Čapljine.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 41 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a ukupno 1460. Trenutno su na snazi 783 rješenja.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći testirana su još 422 uzorka, a infekcija koronavirusom potvrđena je kod još 81 osobe.

U Izolatoriju Podhrastovi trenutno je smješten 81 pacijent, a pet ih je u intenzivnoj njezi, a četiri osobe su preminule.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...