FEDERALNI ZASTUPNIK AMER OBRADOVIĆ O IZBORIMA NA KOJE SE ČEKA 12 GODINA: "Građani moraju pomoći reviziju umrlih na biračkim spiskovima za Mostar, pozovite..."

"...svoje sugrađane u dijaspori da se registruju za glasanje putem pošte."

  • Politika

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Federalni zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović pozvao je nadležne institucije, organizacije civilnog društva, neformalne grupe građana te građane i građanke Mostara da preduzmu korake kako bi se utvrdili umrli na biračkim spiskovima, prenosi NAP.

"Izvodi iz Privremenog biračkog spiska moraju biti izloženi u centrima za birački spisak, mjesnim zajednicama i oglasnim pločama grada kako bi građani mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu ovih podataka kod nadležnih tijela. Pozivam građane da se jave ukoliko smatraju da lokalna zajednica u Mostaru ne poštuje ovu obavezu", poručio je Obradović. On napominje da je neophodno da građani prilikom prijave navedene činjenice o postojanju umrle osobe u evidenciji Privremenog biračkog spiska centru za birački spisak dostave i raspoloživi dokument o navedenoj činjenici.

"Mostar čeka ove izbore već 12 godina. Na biračkom spisku je 100.457 građana. Ne smijemo dozvoliti da nas prevare i glasaju umjesto naših umrlih ili naših ljudi koji trenutno ne borave tu. Pozovite svoje sugrađane u dijaspori da se registruju za glasanje putem pošte. Ako u Stocu sa 10 puta manjim biračkim tijelom imamo barem 500 glasova iz dijaspore na izborima, i u Mostaru ih mora ove godine biti barem 5.000. Ovo su prelomni izbori za grad na Neretvi, svi moramo pomoći", zaključio je Obradović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...