RAZMJERE TRAGEDIJE JOŠ SE UTVRĐUJU: Porastao broj poginulih u eksploziji u Bejrutu

Broj poginulih u razornoj eksploziji koja se dogodila 4. avgusta u Bejrutu, porastao je na 171, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Libanski ministar zdravstva Hamad Hasan je nakon sastanka s Rickom Brennanom, direktorom za hitne situacije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), govorio o posljedicama eksplozije u luci Bejrut.

Hasan je kazao da je broj poginulih porastao na 171, a da je usljed razorne eksplozije nestalo oko 40 osoba.

Govoreći da se 120 povrijeđenih nalazi na odjelima za intenzivnu njegu, Hasan je istaknuo da oko 1.500 povrijeđenih treba poseban tretman liječenja.

On je kazao da su od libanske vojske preuzeli listu medicinske pomoći koja je pristigla iz raznih zemalja te je dodao da će ista pomoć po potrebi biti upućena zdravstvenim ustanovama.

Libanska državna novinska agencija NNA javila je da se vrše priprema za ponovno stavljanje u funkciju luke Bejrut.

Dvije snažne eksplozije potresle su prošle sedmice luku Bejrut nakon što je došlo do požara u skladištu u kojem je nepravilno uskladišteno bilo 2.750 tona amonij-nitrata.

Povrijeđeno je oko 6.000 osoba, a oko 300.000 ostalo je bez krova nad glavom.

Širom Libana održavaju se masovni protesti poslije katastrofe koju je izazvala razorna eksplozija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...