GUŽVA NA PANONSKIM JEZERIMA U TUZLI: Gosti poručuju - "Ne plašimo se, život mora ići dalje" (VIDEO)

Panonska jezera u Tuzli za vrijeme vrelih dana veoma su posjećena, pa i ove godine, iako je pandemija i Tuzlanski kanton bilježi sve više oboljelih, piše N1.

  • Društvo

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Panonska jezera u Tuzli otvorila su se 26. juna, što je mnogo kasnije u odnosu na prethodne godine. Primjenom novih mjera smanjen je kapacitet gostiju pet puta. Ipak, gostiju ima i kažu da, bez obzira na sve, žele malo uživati i nastaviti normalno živjeti.

Slapovi, tri jezera, slana topla voda te brojni sadržaji, privlače građane koji se odmaraju, igraju društvene igre čitaju knjige, sunčaju, kupaju..

Ekipa iz Velike Kladuše zadovoljna.

"Došli smu tu, imamo smještaj, hotel, terme. Osjećam se super. Dobro nam je", kažu za N1.

Tu su i lokalni turisti.

"Iz Tuzle sam i ovu sezonu dolazim svaki dan. Voda je fantastična. Voda se filtrira, ja zadovoljna", govori nam.

Na Panonskim jezerima zatekli smo i društvo iz Austrije.

"Došao sam ovdje da se malo odmorim. Prelijepo je. Ambijent je perfektan", kaže.

Iz Velike Kladuše još jedan turista.

"Ovdje smo prosječno dva puta godišnje po pet, šest dana. Dolazimo grupno autobusima", rekao je. 

S obzirom da je pandemija korona virusa u punom jeku, poduzete su sve mjere zaštite. Vrši se dezinfekcija plaže, mobilijara, ležaljki, restorana, a kontroliše se i broj gostiju, tvrde iz Pannonice.

"S obzirom na to da imamo sistem naplate ulaza i izlaza koji elektronski mjeri, mi praktično svakih pola sata kontrolišemo broj gostiju i prilagođavamo ga kapacitetima koji su trenutno na snazi", ističe Maid Porobić, direktor JKP Pannonica Tuzla.

Na razglas svako malo, posjetitelji se upozoravaju na pridržavanje mjera. Distance ima onoliko koliko je svaki kupač odgovoran. Neki gosti bez straha se kupaju, drugi su oprezni. Pitali smo ih  - ima li straha. 

"Pa šta ja znam, ne vjerujem u tu koronu. To je neka politika", jedan je od odgovora. 

"Nije mi svejedno ali strogo vodim računa o odstojanju od drugih i kad ulazim i kad izlazim iz vode, ali i u vodi i na plaži", kaže drugi. 

"Život mora ići dalje. Ne plašimo se, kako bude svima tako i nama", i ovo kažu. 

Kašnjenje otvaranja jezera, poplave i pandemija ove godine su odredile ljetnu sezonu na jezerima.

"Naš je cilj samo da sačuvamo djelatnost. Ove sezone smo uposlili 140 radnika da bismo mogli ugostiti taj broj ljudi i da zadržimo standarde Panonnice koja je u top destinacijama u BiH", navodi Porobić.

Tokom 45 dana, jezera je posjetilo 84.000 gostiju. Za isti broj dana prošle godine bilo je 313.000 gostiju, što je četiri puta više.

Panonska jezera jedna su od najvećih atrakcija kako BiH, tako i regije. Svake godine ova jezera posjete stotine hiljada ljudi. Prošle godine zabilježeno je gotovo pola miliona posjeta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...