I BILO JE VRIJEME: Viber najavio novitete; Pogledajte šta dolazi...

Aplikacija za poruke i pozive počinje testirati novi niz sigurnosnih karakteristika koje bi uveliko trebale pomoći pri borbi protiv dezinformacija i spama.

  • HiTec

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Viber je najavio predstavljanje nekoliko novih alata za suzbijanje spama. Jedna od novih opcija je i pretraga korisnika prema imenu, koja će biti zaštićena posebnim mjerama.

Korisnici aplikacije dobit će kontrolu nad odlučivanjem ko će ih moći dodati u communityje i grupne chatove, odnosno hoće li to moći bilo ko ili samo njihovi lični kontakti. Kako bi namjestili ove postavke, korisnici trebaju jednostavno kliknuti na Više > Postavke > Privatnost > Grupe > Dozvoli dodavanje u grupe.

Osim toga, novi pozivi za pridruživanje communityju ili grupnom chatu od nepoznatih pošiljalaca automatski će biti spremljeni u novi Message Requests inbox.

Nova opcija pretrage na Viberu otvorit će nove mogućnosti za proširivanje mreže kontakata, uz zadržavanje privatnosti. Nakon što neko u Viberovu pretragu upiše ime druge osobe, ono će se pojaviti u rezultatima, zajedno s fotografijom koju je taj korisnik postavio. Bilo koji razgovor koji korisnik želi započeti s osobom koju je pronašao, bit će podložan dodatnim mjerama privatnosti, uključujući:

  • Broj mobitela svakog korisnika ostaje skriven sve dok ga osoba sama ne odluči podijeliti.
  • Online status korisnika je skriven.
  • Glasovni i videopozivi su onemogućeni.

Korisnici koji ne žele dozvoliti da se mogu pronaći putem pretrage, mogu jednostavno izmijeniti postavku tako da kliknu na Više > Postavke > Privatnost > Dozvoli pronalaženje prema imenu.

Pretraga prema imenu, kao i novi Message Requests inbox, prvo će biti testirani u odabranim zemljama, a tek zatim uključeni u globalnu nadogradnju.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...