"RAZGOVORI O KOSOVU NE OBEĆAVAJU…": Patrijarh Irinej svjestan svega, opet zove Putina u Srbiju...

Irinej je istaknuo da Vučić i on dijele stav da je na Kosovu stanje veoma teško i da su razgovori neizvjesni.

  • Regija

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej rekao je za Nova.rs da su se on i Vučić saglasili da su razgovori o Kosovu neizvjesni i da je stanje na toj teritoriji veoma teško. Pored Kosova, tema sastanka bio je i završetak radova na Hramu svetog Save, a patrijarh je izjavio da se nije odustalo od ideje da osveštavanju Hrama sredinom oktobra prisustvuje i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Irinej je istaknuo da Vučić i on dijele stav da je na Kosovu stanje veoma teško i da su razgovori neizvjesni.

“Razgovori koji će se voditi, nisu nešto što obećava rešenje. Tako da je to još uvek problem koji se samo produžava. Kosovo je u posebnoj situaciji i videćemo kako će to da se završi”, naveo je patrijarh Irinej.

Pored razgovora o Kosovu, Irinej je s Vučićem razmatrao i termin osveštenja Hrama svetog Save na Vračaru.

“Mi smo taj termin odredili, ali je pitanje da li će biti moguće organizovati u drugoj polovini oktobra. To zavisi od mnogih faktora i činjenica. Mi imamo nade da će tom činu prisustvovati predsednik Rusije Vladimir Putin i od te ideje nismo odustali. Ponavljam, to će se dogoditi ako uslovi dozvole”, rekao je Irinej.

Patrijarh je govorio i o reakcijama na njegovu nedavnu izjavu da je vrijeme za pomirenje između Srba i Hrvata, navodeći da je to oduvijek stav SPC-a.

“Naš stav je oduvek bio da treba stvoriti atmosferu mira, ali to moraju da žele obe strane. Videćemo da li će se napraviti nekakvi pomaci u tom pravcu”, kazao je Irinej.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...