DRAMA NA NEBU: Pogođen američki vojni helikopter, pilot povrijeđen...

FBI i Ratna avijacija istražuju incident kako bi utvrdili je li helikopter namjerno pogođen ili je neko nasumično pucao u zrak.

  • Svijet

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Američki vojni helikopter pogođen je u blizini grada Manassas u Virdžiniji, a jedan od dva pilota je povrijeđen, saopćio je zvaničnik Ratne avijacije.

Helikopter UH-1N bio je na rutinskom trenažnom letu petnaestak kilometara sjeverozapadno od Manassasa na visini od nešto više od 300 metara, kada se dogodio incident, prenosi CNN.

Istraga o događaju

Letjelica je sigurno sletjela na regionalni aerodrom u tom gradu zapadno od Washingtona, a pilot je nakon tretmana pušten iz bolnice.

FBI i Ratna avijacija istražuju incident kako bi utvrdili je li helikopter namjerno pogođen ili je neko nasumično pucao u zrak.

Prema riječima zvaničnika, letjelica će biti detaljno ispitana kako bi se utvrdila šteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...