BILO JE I VRIJEME: Cijene komercijalnih PCR testova...

U toku je izrada novih cijena na Covid-19 PCR metodom, potvrđeno je za Hayat.ba iz Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje (ZZOR) FBiH.

  • Vijesti

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić zatražio je od Fonda zdravstvenog osiguranja da se revidiraju cijene testova u komercijalne svrhe. Kao što je poznato, u manjem bh. entitetu je od danas cijena komercijalnih testova na koronavirus jeftinija za 50 KM, dok se u Federaciji ta cifra još kreće od 200 KM do 230 KM.

"Obavještavamo Vas da je u toku izrada novih cijena na Covid-19 PCR metodom te da će ista biti razmatrana na sjednici Upravnog vijeća Zavoda planiranoj za sutra", kazali su iz ZZOR-a FBiH.

Inače, zemlje u našoj regiji i Evropi uveliko snižavaju cijene komercijalnih PCR testova kako bi građanima olakšale provjere zdravstvenog stanja, ali i putovanja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...