IZRAELSKI AVIONI PONOVO "U AKCIJI": Raketom pogođena škola u pojasu Gaze

Izrael je izveo zračni napad na školu koja pripada Agenciji Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) u blokiranom pojasu Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo nacionalne sigurnosti u Gazi saopćili su da su izraelski avioni raketom gađali školu.

Iyad al-Buzum, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je da je škola koja pripada Agenciji Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), bila meta izraelskih raketa.

Istaknuo je da je škola evakuirana, a tim za uklanjanje eksploziva počeo je raditi na uklanjanju ostataka projektila.

Prema informacijama očevidaca i sigurnosnih izvora, izraelski avioni gađali su školu UNRWA-e u izbjegličkom kampu Al-Shati na zapadu Gaze.

Ispaljena raketa nije eksplodirala, ali je izazvala štetu na školi, a u tom momentu objekt je bio prazan pa nije bilo žrtava.

Palestinske vlasti su saopćile da su zvaničnici UNRWA-e ipak morali obustavili sve aktivnosti u školi.

Izraelski vojni avioni su, također, poslije ponoći izveli napade na različite lokacije u Gazi.

UNRWA je osnovana da bi pomogla 700.000 Palestinaca koji su pobjegli ili protjerani tokom rata kada je osnovana država Izrael 1948. godine. Agencija plaća hranu, školovanje, zdravstvenu zaštitu za oko pet miliona Palestinaca u Libanu, Siriji, Jordanu, na Zapadnoj obali, u pojasu Gaze i Istočnom Jerusalemu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...