VASKOVIĆ OBJAVIO DOKAZE: "Dodikov štićenik, pripadnik Hobotnice koja vlada Logorom, uništio 2.100 metara rijeke Miljacke, koja u tom dijelu više ne postoji…" (VIDEO)

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 2

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Štićenik Milorada Dodika notorni kriminalac Ljubomir Mrda urušio je Sistem RS teškom obmanom takozvanih institucija koju je počinio falsifikovanjem dokumentacije u vezi sa njegovom privatnom MHE “Miljacka”.

2.

Detaljno sam to opisao u tekstu “Na braniku Gangova: Dodikov bliski saradnik Mrda falsifikatima srušio Sistem; Nekompetentna neznalica Srebrenka Golić nije upotrebljiva čak ni kao Marioneta; MHE “Miljacka” bi se, ako se poštuje zakon, trebala srušiti; Režim odugovlači i traži način da zaštiti Mrdine zločinačke akte”, objavljenom 10.08.2020. godine.

Ukratko, jedini način da se riješi kriminalni rašomon koji je Mrda falsifikovanjem učinio, zajedno sa još niz pripadnika Ganga, visokih funkcionera institucija, kojima komanduje, jeste da se MHE ili sruši ili da se promijeni zakon zbog zlikovca.

3.

Dodikov režim ćuti o ovom slučaju ne znajući šta da učini, a Mrda je i dalje miljenik Vlasnika Geta, pod imenom RS, koji ga i dalje drži kao bitnog člana Nadzornog odbora OC “Jahorina”, kako bi, zajedno sa gangsterom, piromanom i sociopatom Nenadom Nešićem što uspješnije realizovao pljačku koja je već počela, a odnosi se na izgradnju apartmanskog naselja u Trnovu, u dijelu pod imenom “Obućina bare”. Cilj je opljačkati 30 miliona KM narodnog novca, o čemu sam detaljno izvijestio.

4.

Mrda bi, nakon sveg zla koje je počinio i čini i dalje, trebalo da je u zatvoru, ali u BiH/RS su takvi bahati uništitelji svega narodnog na cijeni i nalaze se u vrhu vlasti. Tako Mrda i dalje nastavlja da pljačka entitet, iako je, samo izgradnjom MHE “Miljacka”, počinio toliki broj krivičnih djela da zaslužuje višedecenijsku robiju.

5.

Međutim, njegov Vlasnik Dodik ne dozvoljava mrdanje Mrde sa bilo koje pozicije, omogućava mu veliku zaradu tako što ERS od njega kupuje ilegalno proizvedenu struju, dok Srebrenka Golić, Ministroid za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju ne smije da pisne, iako je detaljno upoznata sa svim zlodjelima koje je počinio Mrda. Nije ni čudo - Golićeva je tek sluškinja Komandanta Logora Dodika i to potpuno nesposobna i nekompetentna čak i za taj posao. 

6.

Njen posao u navedenom ministarstvu jeste da, bez riječi, ali i bez mozga, izdaje potrebne dozvole na osnovu falsifikovanih dokumenata, kako bi Dodikova alava, pohlepna, beskrupulozna gangsterska elita otela što više novca, pri tom uništavajući nemilosrdno prirodne resurse, biljni i životinjski svijet; Čak i prekidajući tokove rijeka, koje zbog bestijalnosti Dodikovog političkog roblja u jednom dijelu toka potpuno nestaju.

7.

I to zlo, ekocid, počinio je Mrda, ali je i dalje Dodikov omiljeni politički rob iz Istočnog Sarajeva, pa još uvijek ne odgovora za zločine koje je uradio, a i dalje ih čini.

8.

Mrdino kriminalno djelovanje je obrazac djelovanja Dodikovih tajkuna, ujedno i jedan od najadekvatnijih i najčvršćih dokaza u kolikoj mjeri su visoki funkcioneri RS podređeni Dodikovim, što to ne reći, Banditima.

9.

Mrda je MHE “Miljacka”, što sam dokazao u nizu ranijih tekstova, izgradio suprotno građevinskoj dozvoli, od koje se Izvedeno stanje u potpunosti razlikuje. Potvrdila je to i regulatorna komisija za energetiku RS svojim Zaključcima donesenim 18.06.2020., među kojima je i potpuna obustava izdavanja dozvole zločincu za proizvodnju električne energije.

10.

Uprkos svemu, Režim ćuti, ne djeluje, jer niko ne smije ništa da učini dok Dodik ne naredi, budući da je psihopatološki Komandant Logora izjednačio sopstvenu bezličnost sa entitetom i svim njegovim institucijama, po principu - RS to sam Ja - Dodik!

11.

Uprkos tome, neophodno je nastaviti dokazivati kako djeluju njegovi Razbojnici koji su, bukvalno, pojeli entitet, sve pod egidom “patriotizma”, iako je riječ o najbezočnijem, polupismenom, pokvarenom, na svako zlo - do likvidacije, spremnom Ološu i Šljamu, što jesu najbliži saradnici Komandanta Logora i Hobotnice, uz čiju pomoć upravlja njim. 

Mrdin gang samo je jedan od pipaka, jedna od brojnih metastaza Dodikovog kancerogenog, sistematičnog i razarajućeg djelovanja.

12.

MHE “Miljacka” i sve što se dešava oko nje samo je djelić zla što čine, ali koji kapilarno raskrinkava način djelovanja jezive Zločinačke organizacije.

13.

SNIMAK dronom, urađen 05.08.2020., pokazuje i dodatno potvrđuje ono što sam i ranije dokazao - da je Mrdin objekat izgrađen mimo svih zakonskih propisa, ali i još mnogo toga drugog.

14.

SNIMAK detaljno prikazuje:

a) da su radovi na vodozahvatu MHE „Miljacka“ u pogledu spoljnjeg izgleda, konstrukcije, položaja, dimenzija, vertikalnih i horizontalnih gabarita…, izvedeni suprotno Glavnom projektu i datoj građevinskoj dozvoli.

b) da je čitav tok rijeke Miljacke, na vodozahvatu, skrenut u čelični cjevovod i da rijeka nema ekološki prihvatljivog protoka, to jest Biološkog minimuma.

c) Mašinska zgrada i odlivni kanal izgrađeni su na međuentetskoj liniji razdvajanja ( u dužini od 250 m).

15.

Mrda je ukinuo rijeku Miljacku u dužini od 2,1 kilometar, uništio sav biljni i životinjski svijet u tom dijelu, počinio ekocid, samo da bi, krađom vode, proizveo koji ilegalni kilovat struje više.

16.

Pohlepni Dodikov parazit nije prezao da, u bukvalnom smislu te riječi, a što snimci dronom i dokazuju, ukrade čak 2,1 kilometar rijeke Miljacke.

To je teško krivično djelo, ali, naravno, niko ne reaguje, što, uprkos Dodikovoj ogavnoj bahatosti i podršci Šljamu poput Mrde i njemu sličnih saradnika, ne znači da će na kraju ove zločinačke storije i uspjeti da ga spase robije.

17.

Važno je naglasiti  da je Studijom ekonomske opravdanosti sa elementima procjene zaštite životne sredine za izgradnju i korištenje MHE „Miljacka“, Opština Istočni Stari Grad (na osnovu koje je Mrdinoj firmi “Green Energy” d.o.o., Vlada RS dodijelila Koncesioni ugovor), na strani 25. precizirano da su: „Riblja staza i ispust ekološki prihvatljivog protoka, koji je kod hidroelektrana derivacionog tipa neophodno obezbjediti  zbog nesmetane migracije ribljih vrsta i održavanje toka nizvodno od zahvata, projektovani kao jedan objekat“!

Dalje se navodi da je: „Riblja staza jednoredna sa bazenima. Ulazni dio je dimenzioniran na proticaj od 0,436 m3/s, vodeći računa da količina vode,koja odgovara ekološki prihvatljivom protoku, bude usmjerena prema ribljoj stazi a ne prema vodozahvatu“.

Snimci urađeni dronom dokazuju da ne postoji biološki minimum, odnosno protok nešto manji od 0,5 m3/sec, pa je korito rijeke ostalo bez vode u dužini od 2.100 metara, jer je sva raspoloživa količina vode rijeke Miljacke preusmjerena u čelični cjevovod.

18.

Prema Ekološkoj dozvoli br.15-04-96—68/18, koju je potpisala Ministriod Golić, „Preliv na vodozahvatu mora da omogući propuštanje ekološki prihvatljivog protoka (biološkog minimuma ) prema Zakonu o vodama RS.

Međutim, toga nema; počinjen je Ekocid, a na tih 2,1 kilometar ne postoji ni rijeka; Sva voda iz nje je ukradena. Takvo zlo, uništavanje i razaranje rijetko gdje je viđeno; I sve to pod okriljem najviših funkcionera RS.

19.

Dodikov štićenik Mrda je, zajedno sa svojom „trećom kopijom“ i lošim učenikom, Vladimirom Minićem zatvorio riblju stazu, preciznije, krađom vode je potpunom poništio i, samim tim, uništio biljni i riblji svjet u koritu rijeke Miljacke u dužini od 2,1 km.

Vladmiri Minić, zadužen za „vršenje nadzora, revizije, održavanje i praćenje rada MHE „Miljacka“, zajedno sa Mrdom počinio je krivično djelo iz člana 428 Krivičnog zakona RS.

„Službeno ili odgovorno lice koje ne postupi po odluci nadležnog organa o preduzimanju mjera zaštite životne sredine, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora…“, navedeno je u tom članu KZRS.

20.

Za sada, tumač logorskih zakona, Mrdu je “kaznio” sinekurama u Nadzornim odborima i savjetničkim pozicijama, jer je Mrda - uništitelj to kod Dodika i zaslužio. Mrda, jasno je, DONOSI!

21.

Mjere zaštite životne sredine popisalo ja Ministarstvo za prostorno uređenje, građenje i ekologiju u izdatoj ekološkoj i građevinskoj dozvoli. Zbog počinjenog ekocida morala bi odgovarati i Ministriod Golić zbog nečinjenja.

(nastaviće se)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...