DODIK U MODRIČI RASPUSTIO “NEPOSLUŠNI” OPŠTINSKI ODBOR SNSD-a: Na mjesto načelnika kandidovao Maru Milošević, jer ga je poredila s Bogom…

Raspuštanju Opštinskog odbora, kako se tvrdi, prethodili su višemjesečno previranje i špekulacije o kandidatu Saveza nezavisnih socijaldemokrata za načelnika opštine Modriča.

  • Politika

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

Milorad Dodik raspustio je prije dva dana Opštinski odbor SNSD-a u Modriči kako bi "neposlušnom" Opštinskom odboru SNSD-a u Modriči nametnuo svog kandidata za načelnika opštine. To se danas i desilo. Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Modrića je Mara Milošević.

Prema pisanju pojedinih portala, jučer je zvanično izvršena primopredaja pečata i predaja dužnosti novom Opštinskom odboru SNSD-a, kojem su prisustvovati i visoki stranački funkcioneri Igor Žunić i Luka Petrović.

Raspuštanju Opštinskog odbora, kako se tvrdi, prethodili su višemjesečno previranje i špekulacije o kandidatu Saveza nezavisnih socijaldemokrata za načelnika opštine Modriča.

Dosadašnji načelnik opštine Mladen Krekić (SNSD) već šesnaest godina je na vlasti i imao je čvrstu namjeru da ponovo izađe na crtu opoziciji, koja ovaj izborni ciklus nastupa s advokatom Jovicom Radulovićem iz SDS-a.

Krekić, kao aktuelni načelnik s dugogodišnjim stažem na toj funkciji, nije imao većih problema u obezbjeđivanju podrške mjesnih odbora za još jednu, petu u nizu kandidaturu za načelnika opštine.

Međutim, mladi poslanik u NSRS-u i kćerka lokalnog imućnog biznismena Mara Milošević, kako se navodi, uspjela je da na svoju stranu pridobije naklonost samog vrha rukovodstva SNSD-a, koji u njoj vide perspektivnu, mladu i solventnu stranačku uzdanicu u ovoj opštini, prenosi TVBN.

U Modriči se već nekoliko mjeseci šuška da vlada tihi rat u samom SNSD-u, gdje kruže špekulacije da je Mladen Krekić pao u nemilost vrha stranke, jer mu se, navodno, stavlja na teret da dugi niz godina radi isključivo u vlastitom interesu, osvajajući pobjede na lokalnim izborima, dok istovremeno opozicija pobjeđuje svaki put kada su u pitanju izbori na nivou RS-a i BiH.

Podsjećamo, u Modriči su tokom proteklih izbornih ciklusa kandidati opozicije Ognjen Tadić, Vukota Govedarica i Mladen Ivanić odnosili pobjede protiv kandidata vladajućeg SNSD-a.

Iako je Krekić obezbijedio uvjerljivu većinsku podršku mjesnih odbora, Mara Milošević ostala je favorit rukovodstva stranke.

Navodno je na sastanku Opštinskog odbora SNSD-a, koji je održan 10. avgusta, struja koja je većinska i naklonjena Krekiću, aktuelnom načelniku, uspjela u svom pružanju otpora protiv kandidature Mare Milošević kao kandidata za načelnika opštine izvojevati malu pobjedu tako što je za kandidata izglasala kao alternativu Novku Marković, trenutnog direktora SŠC "Jovan Cvijić" u Modriči.

Ova svojevrsna neposlušnost modričkog SNSD-a nije naišla na odobravanje u samom vrhu stranke pa je cijela unutarstranačka borba kulminirala tako što je Milorad Dodik raspustio Opštinski odbor i stavio tačku na ovu sagu.

Vjerovatno će on i nametnuti kandidata te stranke za načelnika Modriče. U međuvremenu je stigla vijest da je kandidat za načelnika Modriče ipak Mara Milošević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...