"SB" DOZNAJE IZ VRHA SDP-a; IMA NEKA TAJNA TUZLANSKO-BANOVIĆKA VEZA: Evo kako je Jasmin Imamović stekao naklonost Mirsada Kukića

"Slobodna Bosna" već je ranije pisala da je postignut dogovor između SDP-a i PDA za nastup na lokalnim izborima u Tuzli. Tako je PDA odustala od kandidature svoga člana za gradonačelnika Tuzle, radeći u korist SDP-ovog kandidata Jasmina Imamovića.

  • Mini market

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

U prethodnom tekstu, "Slobodna Bosna" izrazila je sumnju da ova neprincipijelna koalicija SDP-a i Kukićeve PDA i podrška Jasminu Imamoviću ima određenu „cijenu“.

Prema posljednjim informacijama do kojih je došao naš portal iz vrha SDP-a, a što se krije od tuzlanske javnosti, ključni čovjek ove operacije je biznismen Azmir Husić, vlasnik premijerligaša Tuzla Citya.

Ovaj američko-bosanski privredniki pored vlasništva nad Tuzla Cityjem, u BiH ima i dvije kompanije - „Heez transport“ i „Heez gradnja“, koje zajedno vrijede više od 50 miliona maraka. Husić je trenutno i zastupnik PDA u Parlamentu Federacije BiH i njen glavni finansijski pokrovitelj.

Prema informacijama „Slobodne Bosne“, podršku od PDA na lokalnim izborima SDP i Imamović su „kupili“ obećanom podrškom Husiću u ostvarivanju njegove dugogodišnje ambicije u ovladavanju Nogometnim savezom BiH. Tako bi Imamovićevim nastavkom vladavine Tuzlom i Husićevom eventualnom dominacijom u Nogometnom savezu BiH bili zadovoljeni apetiti obje strane.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...