BRAVO, MAESTRO: Njemački Grammy za Damira Imamovića

Nakon što je juli proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti World Musica Transglobal World Music Charts i nakon četiri mjeseca u samom vrhu evropske liste World Music izdanja, Damirov novi album ne prestaje izazivati pažnju.

  • Kultura

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

"Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandidira muzičke albume objavljenje u Njemačkoj. Ova prestižna institucija ovog ljeta kandidirala je album Damira Imamovića 'Singer of Tales' za svoju nagradu u kategoriji tradicionalne muzike. Danas nam je iz Berlina stigla radosna vijest da je Damir dobitnik ovog prestižnog priznanja!", kaže Damir Imamović.

"Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene! Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga", poručuje izvanredni bosanskohercegovački muzičar.

Svoj sedmi album "Singer of Tales" Damir je snimio sa međunarodnom ekipom, koju čine američki kontrabasista Greg Cohen (poznat po saradnji s Tom Waittsom, Johnom Zornom, Bobom Dylanom i dr.), istanbulski muzičar Derya Türkan (poznat po saradnji s Kudsijem Ergunerom, Erkanom Ogurom i dr.) i violinistica Ivana Đurić (članica benda "Sevdah Takht" Damira Imamovića). Album su producirali čuveni londonski producent Joe Boyd i Andrea Goerlter, a izdavač je londonski "Wrasse Records". 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...