HADŽIKADIĆ U BANJOJ LUCI ORGANIZOVAO MIRNI PROTEST: Evo koje je poruke poslao...

U Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci danas je održan mirni protest građana u organizaciji Platforme za progres. "Naša država nije siromašna, već opljačkana", "Hoćemo elektronsko glasanje", "Izađi, izbori se", "Hoćemo ministarstvo dijaspore" i "Dosta je bilo šutnje", neke su od današnjih poruka.

  • Društvo

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 0

Učesnici protesta pridržavali su se mjera koje je propisao Krizni štab RS-a te su svi imali maske i držali rastojanje.

Protest je uživo emitovan i na Facebook stranici Platforme za progres kako bi građani koji su željeli protestovati, a zbog mjera nisu mogli, ostavili svoje poruke.

Predsjednik ove stranke Mirsad Hadžikadić kazao je kako je ovo jedna od priprema za izbore te da su osnovali i organizacije u RS-u, ali na malo drugačiji način, piše N1.

"Organiziramo se u šest regija koje smo nazvali po rijekama, kao geografske cjeline. Mi prihvatamo organizaciju i uređenje države kako je u Ustavu i po Dejtonu, ali pokušavamo napraviti regije koje prelaze entitetske i kantonalne linije kako bi se ljudi počeli integrisati i međusobno razgovarati o društvenim, ekonomskim i drugim problemima", rekao je Hadžikadić.

Danas su poručili da imaju i svog kandidata za odbronika Skupštine grada Banja Luka te da su osnovali Odbor regije Vrbas, u koji su uključeni Bugojno, Jajce, Banja Luka, Prnjavor i Prijedor.

Ovo je šesti mirni protest Platforme za progres, a do sada su održani u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Bihaću i Brčkom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...