PROF. GAVRANKAPETANOVIĆ ODGOVORIO DIREKTORICI KCUS-a: ”Vi ste uništili zdravstveni sistem glavnog grada rečenicama mržnje prema svojim kolegama, surovošću i neznanjem…”

Vršilac dužnosti direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" reagovao je na izjave direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović kazavši kako "iznosi neistine i da na to mora odgovoriti zbog zaposlenika Opće bolnice, koji nadljudskim naporima pokušavaju pružiti zdravstvenu pomoć građanima Sarajeva, koju već mjesecima uglavnom ne pruža KCUS po nalogu menadžmanta, pravdajući to činjenicom da u KS ljudi boluju isključivo od Covida-19".

  • Mini market

  • 16. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 7

"Danima direktorica KCUS-a iznosi najružnije neistine na svoje kolege. Ne odgovara zašto je više od 1.000 postelja prazno, zašto se naše kolege u KCUS-u koje volimo i poštujemo bune što im se ne dozvoljava operisati. Zašto je zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo slomljen? Pa nismo mi iz Opće bolnice upravljali sistemom zdravstva, to vi radite sa svojih par poslušnika (klimoglavaca). Vi ste uništili zdravstveni sistem glavnog grada rečenicama mržnje prema svojim kolegama, surovošću i neznanjem. Pokažite nam broj postelja koje su prazne, pokažite nam broj operativnih zahvata koje ste dozvolili da se urade i pokažite nam razloge zašto je KCUS avetinjski prazan. Sjetite se stotina lica vaših kolega koje je vaš sistem protjerao. Pogledajte brojeve Opće bolnice koji prikazuju hiljadu prijema pacijenata za mjesec dana, pogledajte brojeve operisanih i izliječenih pacijenata. Pogledajte porode korona pozitivnih trudnica. Pogledajte u oči svoje kolege i prestanite iznositi neistine. Nikada nas nećete zavaditi sa ljekarima KCUS-a-. To su naša braća i sestre. Težak posao zajedno radimo", kaže se u saopćenju, prenosi N1.

Ističe kako "po dogovoru liječe tudnice pozitivne na COVID 19 i svu djecu, a da su liječili i odrasle dok nisu dobili naređenje da se svi pozitivni na COVID 19 liječe na Podhrastovima, a da oni preuzimaju sekundarni nivo liječenja za cijeli grad".

"Nikada nećemo odustati ni od jednog bolesnog pacijenta. Šest mjeseci opstruirate dodjelu garnizone ambulante Općoj bolnici kojoj prirodno pripada. Vršite pritisak da se pacijenti sa upalom pluća, pored hiljadu praznih postelja u KCUS-u, liječe u Studentskom domu bez kiseonika. Bavite se medicinom i liječenjem i prestanite sa sijanjem ružnih riječi.U nama ćete imati sagovornika onda kada shvatite da je nadmetanje u dobru jedini jezik koji razumijemo", zaključuje se u saopćenju dr. Gavrankapetanovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...