“SB” NA LICU MJESTA: Četvorka predstavila kandidate u svim općinama u KS, mogu li protiv SDA? (FOTO)

U Sarajevu su danas predstavljeni zajednički kandidati stranaka četvorke za načelnike devet općina Kantona Sarajevo.

  • Politika

  • 17. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 0

Srđan Mandić, bivši ministar komunalne privrede i infrastrukture KS-a i zajednički kandidat četvorke za načelnika općine Centar, kazao je na zajedničkom predstavljanju da je ovo je nastavak priče Vlade šestorke.

"Pred nama su najteži izbori u smislu pandemije i okolnostima u kojima će se oni održati, međutim, čini mi se da nikad lakši izbor građani neće imati. S jedne strane, imate koaliciju "Petak 13" i sve što nam je ona donijela u prethodnih 20-25 godina, i ono u čemu danas živimo. S druge strane, imate priču četvorke koja je pokazala u nekih 13-14 mjeseci da Sarajevo može biti drugačije, da ono može postati evropska metropola, jer njeni građani to zaslužuju", rekao je Mandić.

Izrazio je zadovoljstvo što danas su s njim kolege iz ranije Vlade te je istaknuo da i ima dobar osjećaj "da će se u novembru zajedno vratiti u zgradu ulice Reisa Džemaludina Čauševića", javlja N1.

Danas su se predstavili i kandidat za načelnika općine Trnovo Elvedin Tatarević, kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, kandidat za načelnika općine Novi Grad Adnan Delić, kandidat za načelnika općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kandidat za načelnika općine Ilidža Nermin Muzir, kandidat za načelnika općine Vogošća Dženan Brkanić, kandidat za načelnika općine Ilijaš Amar Dovadžija i kandidat za načelnika općine Hadžići Enes Kazić.

Kandidati Naše stranke, Naroda i pravde, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste prvom zajedničkom izjavom zvanično su najavili saradnju do, ali i nakon Izbora.

"Mi, kandidati za načelnike koalicije četvorke, ovim potpisom se obavezujemo na dosljedno provođenje zajedničkog programa i djelovanja. Odlučni smo i spremni da radimo na izgradnji zajedničke i bolje budućnosti svih građanki i građana i opredijeljeni da u svom mandatu pokrenemo promjene koje će od Sarajeva napraviti savremen, europski grad, jer to Sarajevo i njegovi stanovnici zaslužuju", kazali su između ostalog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...