SIPA HAPSI SVE REDOM: U munjevitoj policijskoj akciji uhapšene dvije osobe...

Tokom rada na predmetu podršku je pružio Policijski centar jugoistočne Evrope – SELEC.

  • Hronika

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal Republike Srbije i policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, realizovali su akciju kodnog naziva „Kajak“, u kojoj su na području Bratunca uhapšene dvije osobe. U ovoj akciji do sada je na području obje države uhapšeno devet osumnjičenih osoba.

Tokom rada na predmetu podršku je pružio Policijski centar jugoistočne Evrope – SELEC.

Tokom akcije, policijski službenici SIPA-e su na području Bratunca uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su kao članovi grupe za organizovani kriminal, koja je organizovana radi prebacivanja ileganih migranata iz Republike Srbije u BiH i dalje prema zemljama EU, počinili krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Izvršenim pretresom privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz o izvršenju krivičnih djela u krivičnom postupku.

Radi se o istrazi Tužilaštva BiH protiv dvije osumnjičene osobe da su, zajedno s osobama iz Srbije, organizovali krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata sa područja Srbije, preko vodene granice na rijeci Drini na teritoriju BiH, čime se značajno ugrožava sigurnost i usložnjava situacija s ilegalnim migrantima u BiH.

Rad na operativnoj akciji "Kajak" se nastavlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...