CIK ODBIO PRIJAVU: Tri političke stranke ne mogu na izbore u Mostaru, nisu…

Centralna izborna komisija (CIK) donijela je nove odluke u vezi s održavanjem izbora za Gradsko vijeće Mostara.

  • Politika

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama političkih stranaka za učešće na lokalnim izborima 2020. godine u gradu Mostaru, a nakon otklanjanja nedostataka, Centralna izborna komisija BiH je na 48. (hitnoj, korespodentnoj) sjednici, održanoj 18. augusta 2020. godine, ovjerila još 12 političkih stranaka, dok je za tri odbijena prijava, jer i nakon ostavljenog roka nisu otklonile nedostatke u prijavi.

Nakon pravosnažnosti odluka o ovjeri, odnosno odbijanju prijava političkih subjekata, Centralna izborna komisija BiH objavit će pregled ovjerenih političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u gradu Mostaru, piše Klix.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u gradu Mostaru počinje 23. augusta 2020. godine i traje do 1. septembra 2020. godine do 16 sati.

Pored navedenog, Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila Odluku o izradi sita (alata) za izradu vodenog žiga za proizvodnju papira koji će se koristiti pri štampanju glasačkih listića za lokalne izbore 2020. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...