JOHN BOLTON UPOZORAVA: Sastanak čelnika Srbije i Kosova u Washingtonu bit će prilika da Donald Trump...

John Bolton, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa, izjavio je da će sastanak delegacija Srbije i Kosova 2. septembra u Washingtonu aktuelnom američkom predsjedniku biti veoma dobra prilika za kampanju.

  • Svijet

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 1

"Nadam se da će ovo pomoći u pregovorima Kosova i Srbije", rekao je on za prištinsku Gazetu Expres, prenosi Kosovo Online.

Bolton je kazao da je Sjedinjenim Američkim Državama u interesu da riješe "sve preostale probleme" na Balkanu, kojih, kako kaže, i dalje ima u velikom broju.

"Mislim da nestabilnost izazvana nesposobnošću normalizacije odnosa između Kosova i Srbije daje Rusiji samo prostor da poveća tu nestabilnost", istaknuo je Bolton, prenosi Tanjug.

'Mogućnost razmjene teritorija'

Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost, koji je u julu rekao da su predstavnioci Srbije i Kosova razgovarali o mogućnosti razmjene teritorija, odgovarajući na pitanje Gazete Expres, naveo je da je u interesu Washingtona da radi javno ili čak i iza zavjese kako bi sagledao mogućnost da Kosovo i Srbija krenu ka postizanju sporazuma.

Kako kaže, ako to radi Trumpova administracija, onda on to pozdravlja.

"Prije nekoliko godina, bilo je vrijeme kada mislim da su ljudi bili optimistični da su lideri Kosova i Srbije nešto riješili, barem generalno. Mislim da je ovaj optimizam malo opao, ali da je u interesu SAD-a da, javno ili iza scene, radi na sagledavanju da li možemo pomoći ove dvije zemlje ka postizanju sporazuma. Mislim da je to itekako u interesu SAD-a i, ako to radi američka administracija, onda im ja aplaudiram", zaključio je Bolton.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...