„OTIŠAO JE JEDAN OD NAJBOLJIH…“: Prijatelji, studenti i profesori opraštaju se od tragično preminulog sarajevskog profesora…

Emir i Ramajana Temimović i njihova četveromjesečna beba poginuli su jučer u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u direktnom sudaru Renaulta i kamiona dok su iz pravca Ključa išli prema Mrkonjić-Gradu.

  • Društvo

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

Temimović je bio profesor na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, a na društvenim mrežama stotine prijatelja, kolega i studenata se opraštaju od njega i porodice.

Prof. dr. Suvad Lelo, redovni profesor na Odsjeku za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, na Facebooku se oprostio od kolege.

- Dragi prijatelji i poštovane kolege, danas oko 7 sati u saobraćajnoj nesreći poginuo je kolega s Odsjeka za geografiju, prof. dr. Emir Temimović te njegova supruga i njihova beba. Kolega Emir je bio jako pozitivna ličnost i, za moje poglede na svijet, izuzetno dobar čovjek. Beskrajno mi je žao Emira, koji je sutra trebao da proslavi 45. rođendan – napisao je profesor Lelo.

- Danas je poginuo moj rezredni starješina iz srednje škole, Emir Temimović, vanserijski genij, savršeno odgojen, profesor geografije, ostvaren po svim normama – jedan je od brojnih statusa objavljenih na Facebooku.

Na Facebook stranici “Odsjek za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA” je, također, objavljen status povodom tragične smrti porodice Temimović.

- Od svih loših vijesti koje je ova 2020. godina do sada donijela sa sobom, naš Odsjek za geografiju, cijela geografska i akademska zajednica u BiH, građani Ključa i okolice te svi oni koji su poznavali porodicu Temimović, najviše su ostali pogođeni nezamislivom tragedijom koja se jutros desila na magistralnom putu između Ključa i Mrkonjić-Grada, u mjestu Čađavica. U saobraćajnoj nesreći je smrtno stradao naš kolega, redovni profesor Emir Temimović, zajedno sa suprugom Ramajanom i četveromjesečnim sinom Makom. Profesor Temimović je od 2008. godine bio sastavni član Odsjeka za geografiju, na kojem je ostavio neizbrisiv trag zahvaljujući svojim ljudskim i profesorskim kvalitetima, kao i naučnom doprinosu. U periodu od 2011. do 2013. godine je obavljao i dužnost šefa Odsjeka. Ovakav gubitak naš mali kolektiv teško će moći nadomjestiti - stoji u objavi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...