ODLUKA VIJEĆA MINISTARA STUPILA NA SNAGU: Bosna i Hercegovina dobila još jednu državljanku, rođena je u Srbiji...

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u matične knjige rođenih bit će upisana još jedna osoba koja je dobila državljanstvo naše zemlje.

  • Društvo

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

Radi se o Mileni Grbi, rođenoj 14. aprila 1976. godine u Subotici, Republika Srbija, državljanki Republike Srbije.

Prošle sedmice, u državljanstvo BiH primljeni su Petra Jakić, rođena 24. februara 1993. godine u Splitu, Republika Hrvatska, državljanka Hrvatske.

Državljanstvo BiH dobio je i Vladan Vesić, rođen 9. marta 1991. godine u mjestu Dresnik, Republika Srbija, državljanin Republike Srbije, kao i Miralem Đešević, rođen 2. maja 1984. godine u mjestu Berane, Crna Gora, državljanin Crne Gore.

Na osnovu ove odluke, nadležni matični ured izvršit će upis u matične knjige rođenih, odnosno knjige državljana Bosne i Hercegovine.

Zadužuje se Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine za realizaciju ove odluke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...