PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Prodavali lažne PCR testove, naplaćivali i do 800 eura...

Osumnjičeni su za izradu falsifikovanih dokumenata naplaćivali od 100 do 800 eura po dokumentu.

  • Hronika

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

Šest osoba uhapšeno je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Srbiji zbog sumnje da su se udružili u kriminalnu grupu radi falsifikovanja ličnih dokumenata, ali i na desetine lažnih PCR testova.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, danas je lišeno slobode šest lica i to: M. P., M. M., S. G., L. B., S. I. i M. I., zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355. KZ - saopštili su iz Tužilaštva, prenosi TVBN.

Kako navode, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila osobe zainteresovane za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na Covid-19.

Osumnjičeni su za izradu falsifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 eura po dokumentu.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičene osobe biti privedene u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...