ČOVIĆ U PANICI VRIŠTI S DODIKOVE TELEVIZIJIE: "Političko Sarajevo ruši Bosnu i Hercegovinu…" (VIDEO)

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, govoreći za emisiju “Telering” koja se emitira u programu RTRS-a, kazao je da političke ideje Sarajeva odudaraju od dejtonske strukture BiH, ali da, ipak, očekuje da će za desetak dana uslijediti niz bilateralnih, a potom i susreta lidera kako bi se, kaže, promašaji pokušali nadoknaditi.

  • Politika

  • 20. Avg. 2020  20. Avg. 2020

  • 5

Čović je kazao da ideje političkog Sarajeva potpuno odudaraju od dejtonske BiH te da s tim pristupom apsolutno ruši Bosnu i Hercegovinu.

"Žele praviti građanski koncept i baviti se mekim patriotizmom i baviti se probosanskom politikom koju ovih dana slušamo oko lokalnih izbora", rekao je Čović napomenuvši da se oko ove teme javljaju čak i vjerski dužnosnici koji kažu da “probosanske snage moraju biti zajedno”.

“Recite mi što znači `probosanske snage`; je li to zagovor isključivo neke građanske BiH? Jasno mi je što je želja iza te građanske BiH, s te strane mislim da je to politika i kalkulacije podjela i rasturanja BiH”, rekao je Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...