ČOVIĆEV "PRST U OKU": Državnog ministra kandidovao za općinskog vijećnika...

Kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore predala je i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine, a neka od imena koja su se našla na tim listama su poprilično iznenađenje.

  • Politika

  • 20. Avg. 2020  20. Avg. 2020

  • 0

Jasno je da je Prozor-Rama "prst u oku" HDZ-a BiH s obzirom na to da načelnička pozicija u toj općini pripada HDZ-u 1990, ali teško je bilo pretpostaviti da će listu HDZ-a BiH za Općinsko vijeće predvoditi ministar u Vijeću ministara BiH, piše "Faktor".

Radi se o Josipu Grubeši, aktuelnom ministru pravde, koji je tu dužnost obavljao i u prošlom mandatu. Ukoliko Grubeša dobije povjerenje glasača, u šta ne treba sumnjati uzimajući u obzir poziciju na listi, teško je očekivati da će odustati od ministarske pozicije i zauzeti mjesto u vijećničkim klupama i vjerovatnije je da se radi o "mamcu" zaduženom za motiviranje glasačkog tijela HDZ-a BiH.

Kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Prozor-Rama je Ilija Petrović, od kojeg očekuju bolji rezultat u odnosu na Antu Pavličevića, koji je 2016. godine osvojio oko 300 glasova manje u odnosu na Jozu Ivančevića iz HDZ-a 1990.

Jedan od razloga zbog kojih je Prozor-Rama veoma bitna HDZ-u BiH je budžet te općine, koji u 2020. godini iznosi 32.669.100 KM i drugi je najveći od svih općina u Hercegovini. Razlog zbog kojeg ova općina ima veći budžet u odnosu na ostale hercegovačke općine je naknada koju toj općini plaćaju elektroprivrede za potopljeno zemljište.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...