USVOJEN PRIJEDLOG ZASTUPNIKA ZVONKA MARIĆA: Prekinuta vanredna sjednica Skupštne KS

Premijer Mario Nenadić jučer je donio rješenje o imenovanju Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica na prijedlog SBB-a i rješenje o imenovanju Draženke Malićbegović kao prijedlog DF-a.

  • Politika

  • 20. Avg. 2020  20. Avg. 2020

  • 1

Skupština Kantona Sarajevo još nije potvrdila dvije nove ministrice, a dosadašnji tok sjednice obilježila je žestoka rasprava o samom imenovanju, kao i mišljenje Komisije za izbor i imenovanja.

Premijer Mario Nenadić jučer je donio rješenje o imenovanju Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica na prijedlog SBB-a i rješenje o imenovanju Draženke Malićbegović kao prijedlog DF-a, piše Klix.

U skupštinskoj diskusiji o tome kako tretirati takav stav Komsije učestvovali su predsjednik Komisije Mahir Dević (SDA), Eldmedin Konaković (NiP), Aljoša Čampara (SDA) te nezavisni zastupnik Damir Nikšić, a mogla se čuti različita argumentacija kako treba tretirati stav Komisije.

Diskusija je prekinuta na zahtjeva zastupnice Bibije Kerle, koja je tražila pauzu od pola sata.

Nakon pauze od pola sata, hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je prekinuta. 

Na prijedlog Zvonka Marića iz Kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, prekinuta je hitna sjednica na kojoj su trebali biti imenovani novi ministri u Vladi KS. Nakon toga je uslijedila 28. redovna sjednica.

- Ekspoze koji su pripremale kandidatkinje, nisu dobili svi zastupnici, predlažem da prekinete sjednicu i da nastavimo s radom redovne sjednice, za koju smatramo da je važnija nego ovo o čemu mi govorimo. Molim sve kolege zastupnike da uvaže moj prijedlog - kazao je Marić. 

Podsjećamo, na današnjoj hitnoj sjednici trebale su biti imenovane ministrice rada i socijalne politike Anela Mešić i zdravstva Draženka Malićbegović.

Prije zasjedanja, Komisija za izbor i imenovanja Skupštine KS podržala je prijedlog razrješenja ministara Jasne Agić i Rusmira Mesihovića. 

Na redovnoj sjednici koja je otvorena, naći će se Informacija Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Kriznog štaba i Civilne zaštite o poduzetim mjerama sa prijedlogom mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...