OD SADA SVE SE MIJENJA: Ukoliko planirate put u Sloveniju, ovo trebate znati, nema više vinjeta…

Već nekoliko mjeseci stižu najave iz Slovenije o novom sistemu vinjeta...

  • Auto

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 0

...a sad je i list "Delo" objavio još jednu najavu tog novog načina naplate cestarina, koji bi trebao postati aktuelan 1. decembra za vozila do 3,5 tona mase.

Kao i u mnogim evropskim državama, Slovenije bi trebala uvela elektronske vinjete. Umjesto naljepnice, na prodajnom mjestu ostavili biste svoju registraciju, platili i bili biste registrirani. Vinjeta bi vrijedila od dana kad je kupite pa sve do njezinog isteka (sedam dana, mjesec, šest mjeseci i godina). Najave iz Ministarstva prometa govore i o opciji blagog snižavanja njihovih cijena zbog nižih troškova, ali to tek treba vidjeti…

Vinjete bi na autoputevima provjeravao sistem kamera. Elektronske vinjete trenutno su u upotrebi u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji, a naljepnicu ili elektronsku vinjetu, naprimjer, možete izabrati i u Austriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...