KAPITEN ZMAJEVA PRED TRANSFEROM KARIJERE: Roma pušta Edina Džeku, Andrea Pirlo ne odustaje, ali sada je u igri još jedan velikan iz Italije…

Bh. napadač je postigao 16 golova uz 11 asistencija i nije čudo što je i sa 34 godine tražena roba.

  • Sport

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 0

Edin Džeko je trenutno u fokusu Juventusa i novog trenera Andree Pirla koji ga navodno želi po svaku cijenu i nije mu važno koliko Roma traži novca.

Roma, prema zadnjim informacijama, spremna je da spusti s 20 na 15 miliona eura. Sada u mnogome ovisi i odluka Džeke. Corriere dello Sport je objavio jutros kako je Juventus spremio napad na Rim, ali da Edin mora da odluči želi li igrati u Torinu.

Edin se vratio prije nekoliko dana sa odmora u Rim kako bi riješio pitanje svoje budućnosti. Pregovori se vode, Roma je spremna da ga pusti, a osim Juventusa bh. reprezentativac je i na radaru Intera.

Džeko je navodno zainteresovan za Juventus, sviđa mu se što je Pirlo preuzeo tim, mada nije do sada izražavao želju da ode iz Rima i nikada nije tražio od kluba da ga proda. Sve do trenutka kada je Roma dobila novog vlasnika, pa se stvari polako mijenjaju. 

On će naredne sedmice razgovarati s Romom i tu će se izjasniti želi li definitivno otići i je li Roma odlučna da ga pusti, a navodno i jest, s obzirom na njegove godine i mogućnost zarade. Tada će slika biti jasnija, ali sve ukazuje na veliki transfer najboljeg bh. nogometaša ovog ljeta.

Pirlu je Džeko prva opcija za napad, smatra da će se idealno uklopiti u vrhu napada između Ronalda i Dybale i da je bolje rješenje od drugih potencijalnih pojačanja u napadu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...