VUČIĆ NAJVEĆU LAŽ SERVIRAO 2013. GODINE: Nećete vjerovati šta je obećao građanima Srbije da će imati 2020. godine… (VIDEO)

Jednu od najvećih laži servirao 2013. na proslavi pet godina od nastanka Srpske napredne stranke.

  • Regija

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 2

"Ne krijemo da je cilj da Srbija 2020. godine postane punopravni član Evropske unije. I mi ćemo taj zadatak da ostvarimo. Vi znate da, za razliku od drugih, kad kažemo da ćemo neki zadatak da ostvarimo, mi ćemo to stvarno i da uradimo", kao iz topa je rekao Vučić te 2013. godine pristalicama SNS-a. Obećanje, naravno, do dana današnjeg nije ispunio, baš kao ni mnoga prije njega.

Aleksandar Vučić je pun samopouzdanja kada izriče obećanja, neko ko gleda sa strane, rekao bi da nema šanse da ga ne ispuni. Međutim, kada se nešto izjalovi, kada ne pođe onako kako je predsjednik SNS-a i u slobodno vrijeme predsjednik Srbije zamislio, slijede "izvlačenja", nemušta objašnjenja, nova obećanja, prolongiranje rokova...

Volio je Vučić tokom ovih osam godina vladavine da narodu servira mnoga obećanja, iako je i sam bio svjestan da većina njih ne može da se ostvari. Ali, ko o tome mari - bitni su glasovi na izborima, piše Direktno.rs.

Tako je jednu od najvećih laži servirao 2013. godine na proslavi pet godina od nastanka Srpske napredne stranke. Tada je govorio o vanjskoj politici Srbije i ulasku u Evropsku uniju.

- Večeras ću vam to prvi put reći, ne krijemo da je cij da Srbija 2020. godine postane punopravni član Evropske unije. I mi ćemo taj zadatak da ostvarimo. Vi znate da, za razliku od drugih, kad kažemo da ćemo neki zadatak da ostvarimo, mi ćemo to stvarno i da uradimo - rekao je Vučić prije sedam godina.

Neispunjeno obećanje Aleksandra Vučića iz 2013. godine FOTO: PrintscreenNeispunjeno obećanje Aleksandra Vučića iz 2013. godine FOTO: Printscreen

Eto, 2020. godina dođe, još malo će i da proleti, a od ostvarenja tog obećanja nije bilo ništa. Ali, ne mari Vučić za to što je slagao građane, već je prolongirao rok kada će se njegovo obećanje ostvariti. Sada je zacrtao da se to desi 2026. godine. Međutim, smije li Srbija da dozvoli da još šest godina prospe s Vučićem na vlasti?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...