KROZ PROZOR UZEO NOVAC: Policajac otpušten zbog zloupotrebe položaja

Pripadnik Granične policije BiH dobio je otkaz, jer je na Graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci od putnika uzeo novac kako ne bi izvršio detaljne provjere.

  • Hronika

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 1

Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH, nakon razmatranja podnesenog zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog pretresa, donijelo je rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika Granične policije BiH V. D.

On 5. decembra 2019. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, obavljajući poslove i radne zadatke graničnih provjera osoba i vozila na ulazu u BiH i kontrolu vozila kojim je upravljao M. Š., nosilac putne isprave Republike Francuske, nije postupio u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja graničnih provjera i unosa podataka u putne isprave tako što nije obavio detaljne granične provjere nad jednim od putnika u navedenom osobnom vozilu, državljaninom Republike Srbije N. T.

Nakon što je vozač M. Š. okrivljenom policijskom službeniku Granične policije Bosne i Hercegovine V. D. kroz prozor službenog kontejnera ponudio novčana sredstva, on ih je protuzakonito uzeo te mu vratio prethodno zadržane putne isprave i dokumentaciju vozila, što je u suprotnosti s Etičkim kodeksom policijskih službenika Granične policije BiH, čime je počinio teže povrede službene dužnosti, koje su definisane kao neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka, ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i zloupotreba službenog položaja, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...