AUSTRALIJU IZNENADIO SNIJEG: U dijelovima zemlje palo je i više od...

Antarktički zrak koji je danas dospio do jugoistoka Australije, sa sobom je donio snježne padavine i u niža nadmorska područja nekoliko država, a brojni stanovnici uživali su u rijetkom događaju uprkos snažnom vjetru i obilnijem snijegu koji je blokirao ceste u nekim dijelovima zemlje.

  • Svijet

  • 22. Avg. 2020  22. Avg. 2020

  • 0

Fotografije gradova pokrivenih snijegom diljem Novog Južnog Velsa, Viktorije i otočne države Tasmanije preplavile su društvene medije.

 - Danas smo u Canberri uživali u pahuljama – objavio je državni Meteorološki ured na Twitteru.

U nekoliko planinskih regija palo je i više od jednog metra snijega, a hladno vrijeme zadržat će se, vjerovatno, još nekoliko dana, tvitao je Ured.

 - To je fenomenalno - rekao je Raj Kumar za "Seven Network". On je sa porodicom iz Sydneyja otputovao u grad Oberon koji se nalazi u Modrim planinama Novog Južnog Velsa da bi tamo uživali u snijegu. To su područje prošle godine poharali veliki požari, javlja Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...