DEMOKRATSKA FRONTA DEMANTIRA MEDIJSKE NAVODE: "Vijest portala 'Klix.ba' o navodnom zajedničkom kandidatu DF-a i HDZ-a nije tačna"

Iz Demokratske fronte oglasili su se danas saopštenjem u kojem demantiraju navode koji su se pojavili na jednom sarajevskom portalu.

  • Mini market

  • 23. Avg. 2020  24. Avg. 2020

  • 4

Saopštenje DF-a prenosimo u cijelosti:

"Demokratska fronta ovim putem želi demantovati navode portala Klix.ba da će u Općini Čelić na izbore izaći zajedno sa HDZ-om.

Naime, u tekstu portala Klix.ba pod naslovom; “DF i HDZ svezali zastave u jednoj općini u Federaciji BiH gdje žele pobijediti SDA”, iznesena je tvrdnja da DF u Općini Čelić na izborima nastupa zajedno sa HDZ-om, što razumije se, nije tačno. Netačna je i tvrdnja portala Klix.ba o postojanju “zajedničkog kandidata DF i HDZ-a”, koja stoji u nadnaslovu pomenute vijesti.

Redakciju portala Klix.ba ponovo upućujemo na saopštenje Demokratske fronte koje im je kao i svim medijima dostavljeno 18. avgusta, a iz kojeg se jasno vidi ko su DF-ovi kandidati za načelnike, gradonačelnike, ko su nositelji lista, te u sklopu kojih predizbornih koalicija DF nastupa na sljedećim izborima.

Nije nam poznato iz kojeg razloga je portal Klix.ba naprosto izmislio to da u Čeliću DF i HDZ imaju zajedničkog kandidata, kao što nam nije poznato iz kojih razloga je jedan drugi medij prošle sedmice također izmislio da DF i GS u Banja Luci nastupaju sa nekakvim SNS-om koji u Banja Luci, kao i GS i ne postoji, pa prema tome ne postoje ni te predizborne koalicije.

Demokratska fronta preispitati će motive za sve češće plasiranje netačnih vijesti na račun DF-a", stoji u današnjem saopštenju Demokratske fronte

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...