EVO KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA TRASA: Potpisan ugovor o gradnji autoceste na dionici Tarčin - Konjic

Ugovor o gradnji autoceste na dionici Tarčin – Konjic, poddionica Tarčin – Ivan, LOT 1, Tarčin – ulaz u tunel Ivan, potpisan je u sjedištu JP "Autoceste Federacije BiH" u Mostaru.

  • Ekonomija

  • 24. Avg. 2020  24. Avg. 2020

  • 0

Ugovor su potpisali Adnan Terzić, direktor JP "Autoceste FBiH", kao investitor i Hamed Ramić, direktor "Euro-Asfalta" d.o.o., u ime konzorcija izvođača radova "Euro-Asfalta" d.o.o. Sarajevo i "Granita AD" Skoplje te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija Federacije BiH, u svojstvu svjedoka sa strane JP "Autoceste FBiH" i Almedin Husomanović u svojstvu svjedoka ispred konzorcija izvođača.

Vrijednost ugovora o gradnji poddionice Tarčin – ulaz u tunel Ivan je 77.903.313 eura, odnosno 66.584.028 eura bez PDV-a, a sredstva su osigurana putem Europske investicijske banke (EIB) i bespovratnim grant sredstvima WBIF-a (sredstva EU) u visini od 11,7 miliona eura. Predviđeni rok za gradnju je 20 mjeseci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...