KOSOVSKI POLITIČAR SIPA SO NA VUČIĆEVU RANU: "Ko god da ode u Washington tražit će priznanje Kosova"

Ljimaj kaže da su očekivanja da će se konkretnim temama pokrenuti sporazum Beograda i Prištine, dodajući da će “Kosovo da pokaže da je zainteresovano za priznanje”.

  • Regija

  • 24. Avg. 2020  

  • 0

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj izjavio je da postoji obostrana želja među predstavnicima vladajućih stranaka u Prištini da učestvuju na predstojećem sastanku u Washingtonu "kako bi potvrdili da su taksu i reciprocitet ukinulii u zamjenu za priznanje" Beograda.

Prema riječima Ljimaja postoji zajednički dogovor da Kosovo učestvuje u dijalogu.

“Idemo na dijalog radi priznanja. Zabrinutost postoji da bi dijalog mogao da uđe u tehnički dijalog. Ko god tamo ode, ide za priznanje, vrijeme je za sveobuhvatni dogovor”, rekao je Ljimaj nakon sastanka sa premijerom i vođom prištinske delegacije u dijalogu Avdulahom Hotijem i predsjednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem.

Ljimaj kaže da su očekivanja da će se konkretnim temama pokrenuti sporazum Beograda i Prištine, dodajući da će “Kosovo da pokaže da je zainteresovano za priznanje”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...