INVESTITOR IZ SAUDIJSKE ARABIJE GRADIT ĆE GLAMUROZNO NASELJE: “Sarajevski Beverly Hills” dobit će još 11 luksuznih vila...

Sarajevsko naselje Poljine očito je interesantno investitorima, jer bi tamo uskoro moglo biti sagrađeno više stambenih kompleksa. Jedan od njih je “Stambeno naselje Poljine”. 

  • Ekonomija

  • 26. Avg. 2020  26. Avg. 2020

  • 3

Općinsko vijeće Centar Sarajevo donijelo je 29. jula 2020. godine Nacrt odluke o usvajanju i odluke o provođenju Regulacionog plana "Stambeno naselje Poljine".  

S obzirom na preporuke kriznih štabova u vezi s okupljanjem građana, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa, ustanovljena je praksa da građani mogu elektronskim putem upućivati svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na predloženu plansku dokumentaciju.

Stoga će javni uvid u Nacrt plana te javna rasprava biti održani elektronskim putem.

Kako se vidi iz nacrta plana, predviđena je gradnja 11 luksuznih vila. 

Kako je BiznisInfo nedavno objavio, Općinsko vijeće Centar Sarajevo je 16. jula 2020. godine donijelo odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana Stambeno naselje “Green Building Resort“, također na Poljinama.

To znači da bi mogla biti izgrađena dva nova naselja u neposrednoj blizini, i to u susjedstvu projekta “Poljine Hills”, koji realizira kompanija “Al Shiddi Group”.

alt

Plan za "Green Building Resort" na Poljinama

Pisalo se da se kao vlasnik kompanije “Green Building" d.o.o. Sarajevo u sudskim registrima navodi Muhidin Šehović.

Kada je riječ o projektu “Stambeno naselje Poljine“, BiznisInfo saznaje da je zemljište u vlasništvu kompanije "Fahad International" d.o.o. Sarajevo. Vlasnik ove kompanije je Fahad Sulaiman Alrajhi iz Rijada u Saudijskoj Arabiji.

Inače, Poljine su već poznate kao mjesto gdje mnogi pripadnici sarajevske elite imaju vile. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...