NOVA PRAVILA PRI ULASKU U SRBIJU: Svakome će se mjeriti temperatura, sumnjivi slučajevi bit će upućeni u…

Ovo pravilo važi od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, a što je počelo da se primjenjuje ovih dana, zapravo od kako je zaraza buknula u zemljama u okruženju, gdje trenutno određeni broj građana Srbije boravi na ljetovanju.

  • Regija

  • 26. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 0

Svi koji imaju namjeru ući u Srbiju, nebitno da li su stranci ili građani te države, na granici će dobiti zdravstveno upozorenje i mjerit će im se tjelesna temperatura, a svaki sumnjivi slučaj na koronu, pravo sa granice bit će upućen u covid-ambulantu, javljaju srbijanski mediji.

Ovo pravilo važi od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, a što je počelo da se primjenjuje ovih dana, zapravo od kako je zaraza buknula u zemljama u okruženju, a gdje trenutno boravi određen broj građana Srbije na ljetovanju.

Kako piše srbijanski Blic, oni sa simptomima koronavirusa, kojima će se mjeriti temperatura i koji su samim tim i sumnjivi na COVID-19, bit će upućeni u covid-ambulante.

Tamo će im biti urađeni pregled, rendgen pluća, kao i testiranje na COVID-19, a po potrebi bit će i hospitalizovani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...