NACIONALISTA NA ZADATKU: Dodik će prvačićima podijeliti maske sa...

"Vjerujem da će ih koristiti za zaštitu svog i zdravlja svojih roditelja, nastavnika i svih zajedno", rekao je Dodik.

  • Društvo

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, u saradnji s Upravom civilne zaštite RS-a, podržao je inicijativu da za sve prvačiće u RS-u budu izrađene zaštitne maske. Maske s grbom RS-a su spremne i bit će dostavljene svim školama u manjem bh. entitetu prije početka školske godine.

"Želimo da u vrijeme epidemije širimo osjećaj odgovornosti. Vjerujemo da će to njima biti interesantno, jer se na svim maskama nalazi grb RS-a. Vjerujem da će ih koristiti za zaštitu svog i zdravlja svojih roditelja, nastavnika i svih zajedno", rekao je Dodik.

On je zahvalio Republičkoj upravi civilne zaštite, koja je pomogla u realizaciji ove ideje.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je, po ideji člana Predsjedništva BiH, ova uprava, u saradnji sa "Sana Lineom" iz Bosanske Dubice, uspjela da uradi zaštitne maske za sve prvačiće.

Novitović je naveo da će 10.000 zaštitnih maski biti dostavljeno za 206 škola prema spisku koji je dostavilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a. Inače, u osnovne škole u RS-u upisano je 9.099 prvačića.

"Maske mogu da se peru, pamučne su i ekološka boja je na njima. Najbitnije je da se i u svijesti djece izgradi odgovornost. Ovo je primjer da zajedničkim snagama moramo djelovati u svim aktivnostima za sprečavanje širenja virusa korona u RS-u", naglasio je Novitović, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...