SULJAGIĆ PORUČIO MIJATOVIĆU: "11. juli je posljedica 9. januara, sve drugo je relativizacija"

Na Mijatovićevu ocjenu reagirao je na svome twitter profilu direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić.

  • Politika

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 1

Vojin Mijatović jedan od čelnih ljudi SDP-a BiH i prvi čovjek ove stranke u entitetu RS, komentarišući političke odnose u BiH, u intervjuu za Inforadar iznio je "zanimljivu" opservaciju o političkoj važnosti 9. januara i 11. jula. 

Naime, Mijatović je tijesno dovodeći u vezu ova dva, u historijskom smislu potpuno simbolički različita datuma.

"Deveti januar je rođendanski poklon Izetbegovića Dodiku. I to je u suštini jedini argument na kojem oni žive. Od 9. januara do 11. jula. Izetbegović negira Dan RS, Dodik genocid u Srebrenici. Vrtimo se oko toga i sva njihova politika staje u ta dva datuma", kazao je Mijatović.

Na ovu Mijatovićevu ocjenu reagirao je na svome twitter profilu direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić, koji je s tim u vezi poručio da je ideja da 9. januar i 11. juli imaju mjesta u istoj rečenici neprihvatljiva, te da se radi o relativizaciji, pišu Vijesti.ba.

"Od oktobra prošle godine nisam komentarisao političke izjave i gledam da ostanem po strani dnevne politike. Ali, ideja da 9. januar i 11. juli imaju mjesta u istoj rečenici je neprihvatljiva: 11. juli je posljedica 9. januara. Sve drugo je relativizacija u najbolju ruku", poručio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...