OVAKVU KRITIKU TRUMPA NIKO NIJE OČEKIVAO: "Nažalost, NBA je postao kao neka politička organizacija"

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump oštro je kritikovao NBA ligu zbog bojkota košarkaša i odgađanja utakmica.

  • Svijet

  • 27. Avg. 2020  

  • 0

Trump je, u društvu američkog potpredsjednika Mikea Pencea, posjetio Federalnu agenciju za upravljanje u vanrednim situacijama (FEMA) kako bi se informirao o posljedicama uragana Laura koji je pogodio Louisianu.

Novinari su Trumpa pitali i za komentar odgađanja utakmica NBA lige do kojeg je došlo nakon bojkota igrača zbog jučerašnjeg incidenta u Wisconsinu u kojem je policija s leđa upucala i teško ranila tamnoputog Jacoba Blakea.

Ističući kako ne zna mnogo o bojkotu igrača, Trump je kazao da je rejting utakmica NBA lige znatno opao.

"Mislim da je ljudima donekle dosadio NBA. Nažalost, NBA je postao kao neka politička organizacija. To nije dobro, nije dobro za državu i sport", kazao je Trump.

Uporedo s tim, Trump je najavio da će večeras održati govor na konvenciji Republikanske partije i zvanično prihvatiti kandidaturu za predsjedničke izbore koji će se u SAD-u održati 3. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...