DODIKOV TAJKUN DOBIO SPOR PROTIV GRADA: Banja Luka će platiti Stankoviću pola miliona KM za...

Firma „Integra Inženjering“ Slavice Stanković tužila Grad Banjaluku zbog parkinga koji su izgradili uz Administrativni centar Vlade, a koji Grad naplaćuje.

  • Ekonomija

  • 28. Avg. 2020  

  • 1

Vlasnici firmi iz grupacije „Integral“ Slobodan i Slavica Stanković dobili su spor protiv Grada Banjaluka vrijedan više od pola miliona maraka jer su uredili parking, koji su nezakonito izgradili, uz kompleks Vlade RS. Grad je uložio žalbu na sudsku odluku, saznaje portal CAPITAL.

Portal CAPITAL objavio je prošle godine da je firma „Integra Inženjering“ Slavice Stanković tužila Grad Banjaluku zbog parkinga koji su izgradili uz Administrativni centar Vlade, a koji Grad naplaćuje.

Vrijednost spora je bila 520.402 KM, a Okružni privredni sud Banjaluka je presudio u korist „Integre“ i obavezao Grad da isplati Stankovićima 510.354 KM sa kamatom od juna 2015. godine do konačne isplate, te da nadoknadi troškove postupka od 11.187 KM sa kamatom.

Sud „Integri“ nije priznao potraživanje od maja 2010. do juna 2015. godine, što je oko 20.000 KM plus kamate i sudski troškovi, što je zanemarljiv iznos u odnosu na cjelokupni tužbeni zahtjev.

Na presudu se Grad žalio i čeka se sudska odluka po žalbi, naveli su u Gradskoj upravi.

Grad smatra da je presuda nezakonita i tvrdi da je zasnovana na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, povredama pravila postupka, kao i na pogrešnoj primjeni materijalnog prava.

Grad je u žalbi naveo da se sud uopšte nije bavio time da li je „Integra“ imala građevinsku dozvolu i da li je uredila sporni parking prema regulacionom planu.

„I pored činjenice da je sud pronašao da je tužilac pristupio izvođenju i izgradnji spornog parkinga samovoljno, kao i da je čak bio nesavjestan, sud je ignorisao ove okolnosti“, navedeno je, između ostalog, u žalbi Grada.

Dodaju da je „Integra“ dokazala samo da je na parcelama, koje su u vlasništvu Grada, izgrađen parking, ali ne i koji su radovi izvedeni, ko je sve platio, niti da li je parking izgrađen u skladu sa planom.

Iz firme „Integra inženjering“ su ranije rekli da „koriste svoja zakonska prava, štite interes kompanije te će poštovati odluke nadležnih sudova”.

Podsjećamo, „Integral inženjering“ Slobodana Stankovića, muža Slavice Stanković, izgradio je Administrativni centar Vlade za šta je naplatio ukupno 219,5 miliona KM, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Građani Srpske konačno otplatili luksuznu zgradu Vlade“.

Pored dvije zgrade za Vladu, Stankovići su izgradili i poslovnu zgradu „Integra“ u kojoj su prostor kupile ili iznajmile mnogobrojne institucije Srpske, od „Šuma RS“, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, Inspektorata RS… Uz ovu zgradu je izgrađena i zgrada RTRS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...